19 de novembre 2015

CAÇATIONS ALS BOSCOS D'ESCORNALBOU

Després de saber —i de tenir-ne proves— que al subsòl de Duesaigües hi viuen fades, ja no ens estranya res. ¿I dels follets que viuen en minijardins al jardí de llicorella? Ni cas! Ara hem sabut que hi ha tions de Nadal amagats als boscos d'Escornalbou. Només cal buscar-los. Ara bé, si bé ningú s'ha interessat per tornar a connectar amb les fades, hi ha una organització —gens secreta—que ha pres la iniciativa de facilitar la feina de recerca i captura de tions.

Així, els boscos d'Escornabou (Baix Camp) s'afegeixen a d'altres boscos on es troben tions caganers i es converteixen en referent de les comarques del sud de Catalunya. La iniciativa pren el nom de Caçations. Fem la reserva a la web www.caçations.cat, escollim el lloc i el dia de novembre o de desembre que volem anar a trobar el tió  rebrem per correu electrònic un pergamí amb un mapa i les coordenades GPS per tal que grans i petits gaudim de la recerca, amb el mapa o amb el Google Maps del telèfon mòbil. El tió estarà amagat enmig del bosc. Tindrem la cacera assegurada, pagant 32 euros per tió.

L’oferta del Caçations es complementa amb la possibilitat de reservar el dinar a establiments adherits de la zona, amb menús especials per a adults i infants.  A Duesaigües, s'hi ha sumat el Restaurant Cunirri, que rebrà amb una sorpresa els infants que hagin trobat un tió.

als boscos del castell d'Escornalbou