03 de novembre 2015

TERESA FELIP I URBAN SKETCHERS REUS

Dripping als rentadors, de Teresa Felip, 2015 Foto: © LAURETART
Segueixo amb molt d'interès els treballs de l'aquarel·lista Teresa Felip (Reus, 1952), especialment des del març,  quan va fer una instal·lació corprenedora a l'espai Antics Rentadors del Casal de les Dones de Reus, uns dibuixos sobre llençols estesos, en homenatge a les dones que havien rentat tant si l'aigua de les basses era una penca de gel com si hi feia una calor sufocant.
A partir dels treballs que publica a les xarxes socials, entenc que aquesta artista plàstica no deixa gairebé mai el seu quadern on pren notes gràfiques de la seva ciutat i d'altres espais viscuts.

Estació Enològica, detall. Aquarel·la de © Teresa Felip
L'estrella del quadern és sens dubte la ciutat de Reus, de la qual Felip suggereix la versió més activa. En capta els colors dels exteriors, amb detalls d'edificis públics i privats, establiments emblemàtics,  el mercat dels dilluns... També reflecteix fragments de vida quotidiana en espais tancats, com la magnífica sèrie de la pelu de la Maite Cotano o els tallers i rebotigues. Felip interpreta la ciutat i l'energia de la seva gent a través de l'emoció artística, sempre subjectiva. I ens en proposa un relat poètic, contemporani.

Ara retrobo Teresa Felip liderant, amb altres amants de l'art, el grup Urban Sketchers Reus (del suec: 'paròdies urbanes'). Difonen amb aquest text l'activitat: "Urban Sketchers Reus és un grup obert de gent de totes les edats que ens trobem cada dissabte pel matí per dibuixar, independentment del nivell, la tècnica o l'acabat. L'important són les ganes de gaudir del fet de dibuixar, entès en un sentit ampli» Vegeu el vídeo on mostren treballs diversos sobre el passeig de la Boca de la Mina, el Mas Carandell,  les parades del Mercat del Carrilet, l'estació de la Renfe, l'Institut Pere Mata,  la Palma, les carpes del Circ Raluy, el port de Cambrils, entre d'altres. Totes les peces amplien la nostra percepció sobre la relació de les persones amb els espais que habiten. Bravo!