01 de novembre 2015

TANCA LA PASTISSERIA SOLER PONT, DE REUS

Pastisseria Soler Pont a Reus Foto: © Isabel Martínez
L'endemà de Tots Sants, la Pastisseria Soler Pont, de la plaça de la Llibertat de Reus, tancarà després de quaranta-tres anys d'activitat artesana. El 2010 la Generalitat de Catalunya va concedir a Roger Soler Pont el títol de mestre artesà pastisser, un document que premia l'excel·lència.
A la Soler Pont treballaven amb productes de proximitat de primera qualitat. Em consta que els artesans feien servir ametlles Marcona per fer els panellets. Durant uns anys, els proporcionava aquesta matèria primera un familiar seu, el pagès duesaigüenc, amic nostre,  Joan Tarragó Aymamí (1922 - 2014) de cal Faio, segons el testimoni oral que en tenim d'ell mateix. Els nostres ametllers que durant més de trenta anys han fet flor i fruit al Refugi de La Vinyeta van ser empeltats dels seus ametllers veïns, gràcies a les arts de Cisco Aragonès de cal Carrascle.
Encara bo que els dolços de la Soler Pont podran adquirir-se al nou local de Botarell. A 13 Km de Reus. A Botarell estan d'enhorabona.

Vegeu aquí aspectes de la producció de 
l'ametlla Marcona a Duesaigües.

Ametlles Marcona. Foto: © Paüls