02 de juliol 2013

L'EMOCIÓ DE L'ART

Fotos: Ester Alonso
Aniversari de la Mariona R. F., de Duesaigües. El vuitè. Ha rebut molts regals, també dels pares. Però, quan la majoria dels convidats són fora, n'hi donen un de molt especial: ¿què deu ser? Per la mida podria ser un joc de taula, un llibre gegant... podria ser moltes coses, però és un quadre, una pintura original.
Dos mesos enrere, la Mariona es va enamorar d'un quadre exposat davant de la casa taller (en ocasió de la Fira Muntanyum) de la pintora Lupita Canizalez. La nena anava sola, i se'l va mirar i remirar, va passar per davant de l'exposició diverses vegades fins que es va atrevir a preguntar-ne el preu. Al vespre va explicar l'objecte del desig als pares i els va fer la sol·licitud formal de diners per comprar-lo. A casa seva els va venir de nou i li van donar llargues, tal com s'acostuma a fer en aquests casos, esperant que un altre objecte acaparés l'atenció de la seva filla i el tema es donés per tancat.
Ara, a l'hora de regalar-li alguna cosa personal per l'aniversari li han regalat el quadre i vegeu en la seqüència de fotografies l'emoció amb què el va rebre. I és que emocionar-se amb l'art és qüestió de sensibilitat, no d'edat.

La bellesa, talment l’he contemplada 
que tinc la vista plena de bellesa. 
KONSTANDINOS P. KAVAFIS