27 d’agost 2012

PILARÍN BAYÉS, DENOMINACIÓ D'ORIGEN

Pilarín Bayés a l'iPad
Una nova aplicació per a tablets actualitza la Història de Catalunya que Oriol Vergés i Pilarín Bayés van publicar el 1973 a l'editorial Martín Casanovas. Amb el dictador encara viu, s'hi havien atrevit a dir que "la Guerra civil havia estat molt dolorosa", però a algú devia semblar-li excessiu i l'editorial va ser víctima d'un atemptat amb bomba. L'esmolada previsió de l'editor va fer que els exemplars estiguessin en lloc segur. L'èxit ha acompanyat aquesta publicació durant dècades amb reedicions constants ampliades (en l'actualitat es troba a Estrella Polar del Grup 62.) L’aplicació arriba  fins a la manifestació per a la independència del 10-J de 2010.
Exposició Pilarín. 50 anys dibuixant per a tots
Palau Robert, de Barcelona
Pilarín Bayés al Palau Robert 
L'exposició Pilarín. 50 anys dibuixant per a tots, que es pot veure al Palau Robert, repassa la carrera de la ninotaire vigatana a través de 700 portades de llibres i desenes d'originals. S'hi inclouen objectes personals, com ara les participacions del seu casaments, llapis, tints, aquarel·les... i tres murals fets expressament per a l'exposició que representen el passat, el present i el futur.
Exposició oberta fins a l'11 de setembre. Entrada gratuïta.


Any Pilarín, a Esclat
Enguany els establiments Bonpreu-Esclat dediquen la 17a edició del concurs de dibuix infantil a la Pilarín, que n'és presidenta del jurat. Esperem que la participació de dibuixants de totes les categories (de 3 fins a 12 anys) sigui extraordinària i facin honor a l'homenatjada.
Termini de presentació de les làmines: 16 de setembre. Vegeu-ne aquí les bases.