28 d’agost 2012

ANY PERE CALDERS

 
Enguany es commemora el centenari del naixement de Pere Calders (Barcelona 1912-1994). La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona n'han programat actes varis, suposo que encaminats a difondre l'obra de l'autor. De les activitats que ja han passat (fiiiiiu!) tot el món literari i els lectors vells i nous en potència n'han rebut tanta informació i han passat tant a primer pla de l'actualitat cultural que ja no cal ni esmentar-les.
En l'àmbit acadèmic,  al novembre, la Universitat Autònoma de Barcelona celebrarà el II Simposi Internacional Pere Calders i aquí sí que s'aprofundirà en l'obra caldersiana i podrem trobar les ponències a internet. Sí, no?
Entre les iniciatives que encara estan en perspectiva n'hi ha una d'innovadora: "Llegim i piulem Calders". Calendari per fer els deures:
setembre 03, 2012 (00:00)
setembre 10, 2012 (00:00)
setembre 17, 2012 (00:00)
Tanco l'apunt amb una recomanació urgent: Aixequeu-vos de davant de l'ordinador. Llenceu-vos a la vostra biblioteca personal i agafeu-ne un llibre de Calders. Rellegiu-lo.  Si ja sabeu que no hi trobareu cap llibre d'aquest narrador, apunteu-vos-el com a lectura imprescindible. Perquè els plaers escassegen.

Un dia, quan més felices ens les prometíem,
ens van comunicar que estava a punt d'acabar-se el món.
PERE CALDERS.  
Assaig general, dins Tot s'aprofita