17 d’abril 2012

BURUNDANGA

Burundanga
Autor: Jordi Galceran
Direcció: Jordi Casanovas
La Villarroel, Barcelona

La proposta pinta bé: Burundanga, a La Villarroel.  Jordi Galceran per la banda del text, la jove companyia Flyhard i Jordi Casanovas com a director de confiança per la posada en escena. Per qui no ho recordi, el dramaturg Jordi Galceran és l'autor de la celebrada obra El mètode Grönholm. La companyia Flyhard porta l'aval de diverses obres de petit format, la darrera de les quals, Nit de ràdio 2.0, ha estat un dels darrers èxits d'aquesta mateixa sala.
Burundanga és una comèdia romàntica, amb tocs de thriller domèstic. El nom fa referència a una droga colombiana, anomenada també la droga de la veritat perquè en el lapsus que duren els efectes, la víctima no pot amagar els seus pensaments més profunds.
A l'obra de Galceran, una noia vol saber si el seu amor l'estima, abans de dir-li que n'espera una criatura. La seva companya de pis, que és farmacèutica, li prepara la droga. I, efectivament, el noi diu la veritat: s'estima la noia i aspira a formar-hi una família. Però... confessa una altra veritat inesperada: és membre d'ETA.
Burundanga és una peça de rellotgeria, profunda i inspirada en equilibri ben resolt. 10/10