09 de desembre 2010

FESTIVAL DE PROJECTES SONORS

¿Quants sons hem perdut o ja no discriminem entre el soroll eixordador de les ciutats? Zeppelin és el Festival de projectes sonors que té lloc al CCCB.  La convocatòria d'aquesta XII edició se centra en el projecte Sons en Causa, un treball de registre del patrimoni sonor d’una sèrie de contextos culturals llatinoamericans amb un entorn mediambiental on són previsibles canvis irreversibles a curt i mig termini, a causa del creixement econòmic. El patrimoni intangible i, amb ell, el sonor, està seriosament amenaçat en molts llocs del món. També en les ciutats mitjanes catalanes i, sobretot, a Barcelona i l'àrea Metropolitana.
Com a metodologia de treball, la col·laboració amb grups artístics i d’investigació propis dels indrets on es duia a terme la recollida de dades de Sons en Causa és l’eina fonamental per arribar a l’objetiu del projecte: el suport de les tasques de registre, preservació i difusió del patrimoni sonor d’aquests espais. 
De moment, fins dissabte, podem imaginar-nos tot un món impol·lut amb la instal·lació sonora : "Selva i sabana" i amb d'altres materials sonors de diferents ecosistemes amenaçats.