28 de desembre 2010

EL FORMATGE STILTON FA SOMIAR

Stilton és el nom d'un formatge de qualitat. També és el cognom d'un ratolí literari: Geronimo Stilton. He buscat informació d'aquest formatge perquè a l'estrena del musical Geronimo Stilton hauria estat bé que oferissin —per coherència— als convidats allò que els agrada més als ratolins, ja que des de l'escenari la companyia hi tracta el públic. Potser no calia que fos Stilton, de fet. Però, hauria estat tot un detall. En canvi hi havia patates fregides i fruits secs. Aperitius poc adients per a l'estrena d'un espectacle tan acurat i recomanable per a tots els públics.
Llegeixo que el formatge stilton prové d'Anglaterra (es produeix als comtats de Derbyshire, Leicestershire i Nottinghamshire) i té dues varietats: la blava i la blanca, totes dues protegides amb la denominació d'origen de la Comissió Europea.
L'Stilton s'elabora a partir de la llet de vaca. El blau, en contacte amb el fong Penicillium Roqueforti, presenta vetes de floridura. És un formatge de gust potent que es menja en diferents graus de maduració: tendre, semicurat i curat. Combina bé amb galetes salades i pa, i marida amb vi Porto. L'Stilton blanc té una textura cremosa i és de sabor suau. Segons la revista Cuina: "els anglesos diuen que 20 grams menjats per sopar fan somiar."
Espero que els productors de l'espectacle musical Geronimo Stilton llegeixin aquest post i celebrin la representació número 1000 amb el rei dels formatges.