21 de setembre 2023

MIRALDA I ELLE, A LA VIRREINA

1968. © Miralda. Parc de tractors de Massey-Ferguson, París
La Virreina. Centre de la Imatge presenta una mostra de la producció fotogràfica que Antoni Miralda (Terrassa, 1942) va dur a terme per a la revista ELLE, entre 1964 i 1971, mentre vivia a París, amb poc més de vint anys d'edat. Miralda va treure les models dels estudis i les va situar en escenaris urbans imprevisibles. Les models interactuaven amb la realitat i incorporaven amb la seva presència un contrapunt narratiu als espais, com si els vestits dialoguessin amb l'entorn. 

1966. © Miralda.
Cour Carrée, Musée du Louvre, París

Entre els nombrosos reportatges de moda que Miralda va fer per la revista ELLE destaca els de Twiggy (Leslie Hornby), en l'apogeu de la seva popularitat. La supermodel prima i baixeta va revolucionar els cànons de bellesa de l'epòca (tallatge d'adulta extrem, minifaldilles, mitges llampants, ulleres de grans dimensions, cabell curt, ulls molt maquillats.)
Són uns treballs innovadors en el gènere de la fotografia sobre moda i no s'han aplegat fins fa poc. Ocupen un lloc desconegut en la trajectòria de l'artista, més conegut per les performances i les peces objectuals, que va començar a crear en paral·lel a les publicacions d'ELLE.

Oberta fins a l'1 d'octubre.