24 de setembre 2022

SEGELLS PER ENTINTAR

Papers i teixits estampats amb segells artesanals i fulles

Emprenc la tardor artística fent estampació sobre paper i roba, amb segells artesanals i fulles. Les impressions sobre paper seran fons per fer postals i targetes on cal·ligrafiaré poemes. Les impressions sobre teixit de cotó formaran part de fulls de microllibres.

© Pere Prats Sobrepere.  Quin groc t'ha picat?

M'he inspirat en una làmina de l'àlbum il·lustrat Quin groc t'ha picat? realitzada per Pere Prats Sobrepere. El mestre del disseny gràfic i la il·lustració de llibres per a infants hi va estampar unes fulles fetes amb un segell de goma d'esborrar entintada. 

Així, doncs, he fet els primers temptejos de segells escarbant dibuixos sobre goma d'esborrar, un material dúctil i de resultat agraït si tenim un dibuix nítid de base. Després, n'he modelat amb fang, n'he tallat en goma Eva i sobre taps de suro; n'he fet repujats amb gomes, cordills, botons, cartrons...  Per facilitar el maneig a l'hora d'estampar, he muntat els objectes petits sobre peces de fusta o sobre taps de suro. Per entintar, he fet servir tinta de tampó i pintura acrílica distribuïdes sobre el dibuix amb una esponja. 

 
Cada vegada costa més entendre
per a què poden servir la música,
la literatura o l'art.
NUCCIO ORDINE. La utilitat de l'inútil