02 de setembre 2022

BOMBES DE LLAVORS IMPERDIBLES

Bombes de llavors  muntades en agulla d'arquet
Vegeu-ne vídeo clicant la imatge


o bé
 
Les vint proses poètiques del recull Bombes de llavors es podran escoltar en pòdcast als canals IVOOX i SPOTIFY a mesura que es vagin enregistrant. La incorporació al projecte creatiu de la substància sonora de cada prosa per diversos rapsodes, farà que el conjunt  —prosa poètica, il·lustració i àudio— prengui un sentit renovat que em plaurà compartir.
 
No havies imaginat mai tantes possibilitats
en un tro quan escrivies «llibertat» 
al ventre d'un d'aquells cavalls daurats 
i esponjosos que hi havia al cel.

De la pandèmia que ens sotjava no n'havíem sentit parlar,  fa tres anys quan vam presentar el llibre digital (Cal Massó, Reus, 21-XI-2019).  Ni sentíem l'horror de la guerra ni el desesper de dones gràvides que fugen de les bombes i la fam. 

Paràvem una filera de cadires buides per al verb dels serafins entre reixes, per al vigia a l'atur, per les gavines exiliades,  mentre afinavem les reixes de dins i de fora i ja en vèiem les llimadures. Van sorgir sinergies en cadena de molts creadors i les proses inspirades en fotografies i pintures van ser transformades en accions que van interpretar rapsodes i performers, interactuant amb un auditori còmplice que s'hi va voler immergir. Ara, aquesta creació col·lectiva creix amb els pòdcasts i desitjo que continuï desvetllant interrogants.

El terreny està preparat i
les llavors colgades a punt
per germinar a la primera gota. 
¿Esperarem estoicament 
que plogui?

*
 
Crònica de la performance de Bombes de llavors 
reportatge gràfic i hemeroteca