07 de gener 2022

PAPER FET A MÀ

Paper artesà. © Paüls
Diaris, revistes, factures i extractes bancaris ja ens arriben en format digital, però encara ens cau a les mans una gran quantitat de paper. Fins ara anava directament al contenidor blau, però he trobat la manera de recuperar-ne una bona part per fer-ne paper, una elaboració artesanal que ha resultat ser molt gratificant. Ha estat una dedicació relaxant d'aquelles que proporcionen emocions positives.

Paper amb incrustacions vegetals. © Paüls
No n'explico aquí el procediment perquè la xarxa en va plena. De la pila que n'he fet, fulls d'aspecte rústic,  resistents, però poc flexibles, m'agraden especialment els de textura de gra mitjà i els  acabats irregulars de les vores dels fulls. Les rugositats vegetals —amb fulles de romaní i flors d'espígol— se'm resisteixen a sortir com voldria, però si més no fan bona olor.
Targetes amb estampació botànica. © Paüls
Aquests papers artesans han estat un regal sostenible d'aquestes festes. Els he emprat com a suport per cal·ligrafiar-hi versos, per postals i targetes de felicitació de l'Any Nou, i els restants són a punt per formart part de minillibres objecte (un nou projecte que espero mostrar aviat.)