02 d’agost 2020

LA MANUAL ALPARGATERA, AL CARRER MONTCADA




Avui, 2 d’agost, festivitat de la Mare de Déu dels Àngels, patrona dels espardenyers i corders de Barcelona, estreno espardenyes d'espart de color vermell. Són còmodes i transpirables, però procuraré que no es mulli la sola, altrament pesen i costen d'eixugar-se.  Ara s'han posat de moda i es troben en moltes sabateries.
La casa mare, La Manual Alpargatera (amb seu al carrer d'Avinyó, 7), acaba d'obrir tenda nova al carrer Montcada, 13, al costat del Museu Picasso. El propietari, Joan Carles Tasies, s'ha associat amb el comerciant Amit Ram Chandani, d’origen indi, que té la intenció de donar un aire genuí als comerços de souvernirs a la ciutat.
Els de la Manual Alpargatera van fer les espardenyes blanques de cànem per al papa Wojtyla; són els proveïdors de les espardenyes de l'uniforme de gala dels mossos d'esquadra. Les models de Pertgaz van desfilar amb les espardenyes artesanes de la firma. I també han arribat a Hollywood. L'actor Jack Nicholson en va comprar uns parells i també en són usuaris Jean Paul Gaultier, Penélope Cruz, Freddy Krueger i Julian Moore.