15 de maig 2019

REUS, IV FESTA DE LES FLORS SOLIDÀRIES


A Reus, la primavera porta per quart any la Festa de les Flors. No és l'esdeveniment Temps de Flors de Girona ni la festa portarà a la ciutat visitants àvids de les meravelles visuals que es poden fer amb les flors. La Festa de les Flors de Reus és una festa deliciosament artesana, modesta. Una activitat solidària amb les plantes com a material convertible en diners destinats a una organització social sense ànims de lucre. Aquest any els beneficis es destinaran a  l'Associació de Familiars de Malats Mentals Dr. Francesc Tosquelles.


L'organització corre a càrrec d'Associació Veïns Amics del Barri Fortuny, en col·laboració amb Ajuda'ns a Ajudar.  Durant tot l'any, dones voluntàries dels Tallers de Plantes i Flors del Centre Cívic Migjorn, Centre Cívic Mestral i Casal de la Gent Gran del Barri Fortuny treballen fent torretes d'esqueixos de plantes de tot tipus i en tenen cura fent de cangurs a casa seva.
A més elaboren sabons ecològics (vegeu-ne vídeo) i espelmes antimosquits amb aroma de citronela.
Com els tres anys precedents les dones que van davant —les admirables activistes Pepita Roig i Isabel Moreno— aconsegueixen sinergies que es poden veure ara al cartell i es poden gaudir en directe: diumenge 19, a partir de les 10 del matí, a la plaça Pedrol i Rius (baixant pel passeig de Prim, abans d'arribar a la plaça de la Pastoreta, a la dreta). 
Som convidats a fer-hi el gest.