01 de maig 2019

'KNIFE ANGEL', ESCULTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA

Escultura realitzada amb cent mil ganivets confiscats
per la policia al Regne Unit
L'escultor Alfie Bradley és l'autor de Knife Angel, un àngel de nou metres d'alçària realitzat amb cent mil ganivets confiscats per la policia del Regne Unit. El missatge d'aquesta creació és alertar del perill de la violència amb armes blanques i recordar les víctimes.
Un projecte molt laboriós que va comptar amb la col·laboració del British Ironwork Centre, d'on Bradley era escultor resident. L'entitat va encarregar-se de lliurar contenidors per a la recaptació d'armes blanques a estacions de policia en tot el país dins la campanya Save a Life, Surrender Your Knife.
Bradley va netejar els ganivets, va eliminar-ne el tall i els va agrupar per mides i colors per facilitar la construcció de l'escultura, tota realitzada amb ganivets, tret de les mans i el rostre. Un cop enllestida, vuitanta famílies afectades per la violencia amb ús d'armes blanques van gravar missatges als ganivets de les ales de l'àngel.
En l'actualitat, l'escultura es troba al taller de British Ironwork a Shropshire. Hi ha en projecte portar el monument al quart pilar de Trafalgar Square a Londres.


Font (vegeu-ne reportatge del procés creatiu):
https://mymodernmet.com/es/knife-angel-escultura-contra-violencia/