02 de gener 2016

EXPOSICIÓ 'DIBUIXAR VERSALLES', AL CAIXAFORUM


Dibuixar Versalles és una exposició que enganya de tal manera que recularíem després d'una mirada panoràmica a la sala. Si continuem el recorregut,  la selecció del centenar de peces del pintor francès Charles Le Brun (1619-1690) descobriran què amaguen i ens sorprendran.
Le Brun va ser el primer pintor del rei Lluís XIV durant trenta anys. Va ser el responsable de planificar les decoracions murals del Palau de Versalles, on s'havia traslladat la cort el 1682. Hi veurem 30 dels cartrons de grans dimensions que va fer com a dibuixos preparatoris per a la Galeria dels Miralls, sens dubte la seva gran obra, i de l'Escala dels Ambaixadors, destruïda el 1752. Pertanyen al fons del Museu de Louvre, s'exposen al públic per primera vegada des del segle XVII i la majoria procedeixen del taller de l'artista, als hereus del qual van ser requisats i integrats a les col·leccions reials.

 
La mostra permet aprofundir en el mètode de treball de Le Brun, i de conèixer de forma didàctica les diverses tècniques per a la pintura mural (vegeu en la imatge en contrallum el puntejat amb que es passava el dibuix original a l'espai definitiu), i el procés de restauració d'un dels cartrons.

Exposició oberta fins al 14 de febrer 

Visita virtual: