10 de setembre 2014

HISTÒRIA DE CATALUNYA AMB CANÇONS

L’any 1971, el director Antoni Ros Marbà va composar la música del disc Història de Catalunya amb cançons a partir dels textos de l’escriptor Jaume Picas. Es va enregistrar amb les veus de la cantant Guillermina Motta, La Trinca i un cor d’infants. Aquest 2014, amb motiu de la commemoració del Tricentenari, se n'ha fet una nova versió, ampliada amb cinc noves cançons, amb textos de l’escriptor Miquel Desclot, s’ha allargat la narració que les enllaça i s'han reinstrumentat algunes de les cançons ja existents.

Han participat en la gravació actual el mateix Antoni Ros Marbà, com a director i compositor; l’OBC-Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya; el Cor Infantil dels Amics de la Unió; les veus solistes de la cantant Nina i el músic Daniel Anglès; la narració de l'actriu Lloll Bertran i l'actor Lluís Soler i la col·laboració especial de Josep Maria Mainat i Toni Cruz, de La Trinca.
 
Les cinc noves cançons són: El drac modernista, Les normes ortogràfiques, El president Macià, La Guerra Civil i L’Onze de setembre. El disc incorpora també dues versions de la cançó dedicada a la Guerra de Successió: la versió censurada el 1971, i la versió publicada aquell any. L’enregistrament s’ha fet a l’Auditori de Barcelona i als Estudis Moraleda.  Ha estat editat per la discogràfica Picap. L’obra completa s’ha estrenat aquest estiu dins del Festival de Peralada.

Informació publicada per Andreu Sotorra 
al Suplement de Novetats Literàries Estiu 2014

Podeu descarregar aquí el llibret de les cançons