05 de gener 2013

AIGUA DEL CARME, UN LICOR D'ALTA GRADUACIÓ


Aquesta nit no la passarem en blanc. Dormirem com a socs. Com cada any, els Reixos només deixaran una ampolleta de 200 ml d'Aigua del Carme al nostre balcó, tot i que a la carta hem fet diverses peticions i hem desplegat tot l'enginy a inventar-nos autoelogis.  No ens creuen.
Sembla que la història d'aquest tranquil·litzant natural es remunta al segle XVII, i neix a París en un convent de carmelitans descalços. La fórmula ara és un secret industrial, és clar, i l'etiqueta només diu que té com a components la tarongina, la llimona, l'arrel d'angèlica, la canyella, el gira-sol, la nou moscada i el coriandre.
Aquesta nit no la passarem en blanc, ens prendrem la darrera cullerada de l'ampolleta de l'any passat barrejada amb un dit d'aigua i sucre. Ni tan sols sentirem els Reixos quan s'enfilin a la barana.