07 de maig 2021

EL ROSERAR DEL PARC DE CERVANTES, DE BARCELONA

Parc de Cervantes, a l'Avinguda Diagonal 706-708

Roserar del Parc de Cervantes

Coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona hem anat a passejar pel Parc de Cervantes, un jardí temàtic públic situat en un terreny de pendent suau, amb camins amples, pèrgoles i zones de gespa transitables. Hi ha instal·lades dues escultures interessants: Rombes bessons (1977), d'Andreu Alfaro i Serenitat (1964), d'Eulàlia Fàbregas de Sentmenat. Va ser creat l’any 1965 pels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim Maria Casamor. 

El parc de Cervantes és reconegut sobretot pel Roserar: 10.000 rosers de 2.000 espècies diferents, 176 de les quals de rosers silvestres locals i originaris de Nord-amèrica, Europa, Orient Mitjà... S'hi troben totes les espècies representatives de la història dels rosers i de les varietats modernes. A l'espai  'Jardí dels Perfums' hi ha una col·lecció dels rosers més perfumats del món. Ara a primers de maig els rosers estan en el punt àlgid de floració. Es calcula que hi poden haver 150.000 roses obertes alhora.

En ocasió del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, s'hi poden veure varietats inèdites que encara no han estat comercialitzades. Un espai reservat dins els jardins reuneix els rosers guardonats en cada edició, etiquetades amb el nom, tipologia, nom del seu creador, any d'obtenció i origen geogràfic.
Dues hores de passeig agradabilíssim per la vegetació ufanosa, per les olors que en aquesta època destil·len les roses, pels espais de repòs entre sol i ombra i per la quantitat de públic reduït pel fet de ser dia feiner. El Parc de Cervantes és un jardí esplèndid i ben cuidat, però enterbolit pel soroll de dues artèries concorregudes: la Ronda de Dalt i la Diagonal. 

Passeig virtual pel Parc de Cervantes