14 de maig 2020

CREACIÓ COL·LECTIVA D'ADOLESCENTS CONFINATS


Durant les dues primeres setmanes de la reclusió forçada per la pandèmia de Còvid-19, setze autors vam emprar com a correlat objectiu la pintura  Si són roses, floriran de Marc Pérez Olivan.  Poemes, proses poètiques i microrelats que anàvem publicant a les xarxes socials i que hem aplegat en un llibre per llegir directament en línia o bé per descarregar en format PDF.
Doncs, bé, aquesta iniciativa ha tingut continuïtat en adolescents de Secundària, també confinats, amb el guiatge de la professora Rosa Masanés de la Institució Montserrat SCCL, de Barcelona.
En primer lloc, Masanés va proposar als seus alumnes un exercici de comprensió lectora dels treballs dels setze autors. Havien de reflexionar i argumentar si els textos feien explícit o implícit el context de confinament.
Després d'aquest primer contacte amb l'obra d'art de Pérez Oliván i els textos que s'hi inspiraven, la professora va convidar els alumnes a escriure un text propi sobre el moment que vivien, amb el suport d'aquesta pintura.  Ara se n'acaba de publicar un recull en una revista digital als espais d'internet de la institució.
Emocioneu-vos amb els textos resultants, relats de vivències i de sentiment, intensament apassionats.

Gaudiu-los, clicant la imatge: