13 de setembre 2016

REUS: FESTA DE LES FLORS SOLIDÀRIA

Cartell amb la programació

La cita:
1a Festa de les Flors
Carrer Pere Cavallé i Riera de l'Escorial
Reus, 18 de setembre

Dos carrers i una plaça del sud de Reus s'ompliran de flors per una iniciativa solidària: recaptar fons per a la investigació de l'hemiparèsia infantil.

Tres entitats de Reus —l’Associació de Veïns de les Parcel·les Casas, Amics del Barri Fortuny i el col·lectiu Ajuda’ns a ajudar— treballen fa mesos per dur-la a terme i han aconseguit mobilitzar deu floristeries, l'Institut d'Horticultura i Jardineria i el Servei de Jardineria Municipal, que seran els encarregats de guarnir  amb flors i plantes el carrer de Pere Cavallé, la Riera de l'Escorial i la plaça Manuel Ortega (on hi haurà venda de plantes del taller impulsat pel Centre Cívic Migjorn).
La Festa de les Flors és una invitació a gaudir del passeig, entre instal·lacions florals creatives i participar d'un seguit d’activitats paral·leles durant tot el dia (vegeu el programa al cartell), amb la implicació d’artistes, entitats de la ciutat, col·lectius culturals i empreses. En recomano, per la proximitat, la lectura de poemes (a les 17 h), a càrrec del col·lectiu literari Reusenques de lletres, que compartirà escenari amb el cantautor reusenc Fito Luri.

A primera línia de tot plegat, hi trobem la Isabel Moreno i la Pepita Roig, ambdues representats del moviment veïnal reusenc. Sembla que enguany la Festa de les Flors actuarà de prova pilot, perquè les activistes ja estan tramant amb els seus equips de voluntaris que el proper any la segona Festa de les Flors a Reus tingui lloc durant el maig.

En aquesta edició, hi col·laboro amb un poema del poemari 'Teló de fons' (dins de Temps de penyora)

Un mestral embogit ens acompanya
al Somni d’una nit d’estiu.
Mentre la reina de les fades
s'adorm a l'hamaca de flors
del terrat de davant de casa,   
Puck treu baf entre bufanda i barret
per carrers deserts i portes batents.

L’endemà, l'alba de secà somnia
que un bon cop de vent converteixi en núvol
la roba estesa. I que infanti
draps, puntes i llençols: tot pluja.
Rostes d'oli nou en cada paraula,
i en els gestos de cada dia
un pam de saó, si més no.

© Lena Paüls