06 d’octubre 2015

QUI QUE QUI, DE BIRA BIRO, PER A PRIMERÍSSIMS LECTORS

http://birabiroeditorial.com/colleccions/
Cliqueu el logo per accedir
al catàleg de l'editorial

Bira Biro, nou segell editorial, ha iniciat el catàleg amb quatre col·leccions, amb un o dos llibres cadascuna.  Un catàleg, reduït encara, però solvent i atractiu. Tinc a les mans els exemplars de les traduccions catalanes i l'edició és tan acurada, es nota tant que cada llibre està triat i desenvolupat amb els cinc sentits, que mentre els llegia i els repassava de totes bandes pensava —enveja, enveja— que m'agradaria que els textos fossin meus i les il·lustracions d'il·lustradors amics. En fi, que desitjo de tot cor que vagin ampliant el catàleg i que, tan aviat com es deixin anar, incorporin textos i d'il·lustracions d'autors d'aquí. 

Trio per comentar Qui Que Qui, d'Olivier Tallec. Una delícia per a lectors a partir de dos anys. És un llibre per jugar a observar els personatges que es presenten en format apaisat (29,5 x 14,5 cm), tot aixecant full a full. A cada doble pàgina descobrim els personatges animals personificats i infants  exposats tots al reconeixement d'uns ulls nous. Cadascun fa una acció o té una característica de fàcil identificació. Després d'aquest primer reconeixement, els primeríssims lectors han de respondre una pregunta: ¿Qui està enamorat? ¿Qui s'ha deixat el banyador?, etc.
L'autor del guió i de les il·lustracions, Olivier Tallec (Morlaix, la Bretanya, 1970) s'ha dedicat al disseny gràfic i en l'actualitat treballa com a il·lustrador en premsa i en el sector editorial. Ha il·lustrat més de cinquanta llibres per a infants, els seus àlbums han estat reconeguts amb els premis més prestigiosos del seu àmbit.
Qui Que Qui és un regal visual per als adults que inicien els menuts a la lectura. Cosa que també compta.