25 de desembre 2013

FORN ARTESÀ CA L'IGNASI

Espiga i barra al taulell del forn Ca l'Ignasi
A Duesaigües tornem a menjar bon pa. Des de l'estiu tenim un forn artesà de llenya propi, Ca l'Ignasi. El forner és Joan Ros Rofes, un forner jove, que ha recuperat la tradició i ens ha tornat a agafar ganes de menjar pa del dia, acabat de fer, olorós, saborós, cruixent.


Diverses llepolies del forn Ca l'Ignasi
Havíem passat uns anys de sequera pastissera. A la memòria teníem els pans, les grans fogasses i les fantàstiques coques amb recapte i les molsudes i daurades coques de sucre de Martí Bondia i del seu fill Sebastià que va continuar la feina de qualitat a l'obrador. Ara, el nostre forner, fent tàndem amb la Micoia Rabassa Bonet, la seva dona, fan cada dia realitat un somni per a un poble de dos-cents habitants: tenir pa acabat de fer.


El forner Joan Ros amb coques de sucre i coques amb recapte
Al forn de Ca l'Ignasi, els empresaris són coherents i toquen de peus a terra. La gent s'hi ha abocat, en correspondència amb el que els ofereixen. Barres i pans de pagès, croissants, coques amb recapte, coques de vidre, lioneses, rosquilles, pasta de full amb fruites del temps... I ara, ens han sorprès amb orelletes! Aquest artesà forner es mereix un monument.


Comandes:
Tel. 679 99 69 38  - 609 83 95 96