22 de novembre 2010

EL CODONYAT

 Codonyat elaborat per Montse Francisco
Foto: © Paüls
Fa més de trenta anys que l'Àngela V. de Duesaigües ens regala codonyat. El fa seguint la recepta de tota la vida. Cada any ens avisa que l'any següent no en farà, que els braços se li cansen de tant remenar el preparat de condonys  i sucre. I, després hi ha allò de quan comença a bullir i a fer esquitxos assassins... "Que és el darrer any, vaja."
Enguany el codonyer de sempre ha fet figa i l'Àngela podia haver fer creu i ratlla a l'elaboració de codonyat. Però la seva jove petita, que és internauta, ha buscat una recepta que semblava senzilla (vegeu-la al Club de cuines) i l'ha posada en pràctica amb els pocs codonys que ha fet un altre codonyer. I ja tornem a tenir codonyat melós, excel·lent.
Però, la cosa no ha quedat aquí. L'amor propi de l'Àngela ha fet que també ella s'hagi animat a experimentar la nova recepta. Resultat: torrons de codony. S'ho ha pres bé. 
Tenim el codonyat assegurat per molts anys.