01 de maig 2015

EL FENOMEN DE LES FEINES DE MERDA, AL TEATRE TANTARANTANA

Sobre el fenomen de les feines de merda. Dramatúrgia: Joan Yago. 
Companyia La Calòrica.  Teatre Tantarantana. Barcelona
La companyia La Calòrica (Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol) presenta Sobre el fenomen de les feines de merda, un espectacle fet d'històries breus amb el denominador comú de la degradació del sistema laboral contemporani. Denuncien les situacions d'inutilitat de la feina i l'estupidesa del contractant, unes situacions que voregen el surrealisme, però que sabem  ben bé que podrien ser experiències laborals de molta gent de la mateixa generació que els membres de la companyia, fins i tot autobiogràfiques. 
S'inspiren en l'article de David Graeber On the phenoena of bullshit jobs on l'antropòleg nord-americà estudia les causes i les conseqüències de la multiplicació de feines del tot prescindibles.
Un guió escel·lent, una dicció perfecta com la que vam poder gaudir a  La nau dels bojos, un conjunt interpretatiu de proximitat, fent una simbiosi versemblant entre intèrprets i personatges que intenten amb diversos recursos aconseguir sentir-se persones, malgrat tot. Un espectacle potent per riure's de la pròpia desgràcia. 10/10