29 de gener 2010

La Reina

L'única Reina que conec és la Reina Duarte. És la directora de publicacions de l'editorial Edebé. Ahir al vespre es van fer públics, a l'auditori de l'Hotel Sarrià, els XVIII premis literaris que convoca l'editorial.
  • Premi Edebé infantil, 25.000 €, per a la novel·la Mi hermano el genio, de Rodrigo Muñoz (Madrid, 1967)
  • Premi Edebé juvenil, 30.000 €, per a la novel·la Paraules emmetzinades, de Maite Carranza (Barcelona, 1958).
Reina Duarte va ser l'amfitriona amb paraules personalitzades per a cadascun dels invitats: comercials de tot l'Estat, jurats dels premis, escriptors i il·lustradors de l'editorial, guanyadors de les anteriors edicions i autoritats. Va acollir tothom càlidament, com sempre. La presentació de l'acte va anar a càrrec del periodista Toni Puntí, sobri i eficaç. A continuació va actuar la coral infantil Vivaldi, de l'Escola IPSI. Un estol de veus blanques que van oferir un repertori de peces curtes de diferents parts del món, interpretades amb precisió musical i amb gràcia escènica. Al final fotografies dels guanyadors i felicitacions amb copa i canapès per a la nombrosa concurrència.
El premi en metàl·lic és important, però els escriptors afortunats valoren també la dedicació amatent i molt professional de l'editorial i el fet que les obres guanyadores d'aquests premis es publiquin simultàniament en català, castellà, euskera i gallec.