17 de gener 2010

En Joan sense por


En Joan sense por. Teatre Poliorana.
Recomanada a partir de 5 anys

Migdia plujós abans d'entrar al Poliorama on la companyia Egos Petit estrena el conte En Joan sense por, amb titelles, música original i pianista en directe. La companyia es va donar a conèixer, amb molt d'èxit, al Versus Teatre, amb una opereta còmicoterrorífica: Ruddigore o la nissaga maleïda.
Els tres monstres de l'habitació del petit Joan s'avorreixen perquè ja han fet tot el possible per espantar el nen. I no se'n surten. Desesperats, contracten una bruixa, però el nen se'n burla i, enrabiada el condemna a sanglot etern, fins que tingui un ensurt, és a dir, fins que tingui por. El Joan segueix el consell dels monstres de l'habitació i se'n va a un castell encantat (un desplegament del piano molt enginyós) a veure si per fi el fantasma i altres habitants sobrenaturals li donen un ensurt i li para el sanglot. Tal com és propi en el conte popular que van recollir els germans Grimm, no hi apareix la màgia i demostra que els monstres domèstics, el fantasma i la bruixa són enganyifes. Al final el Joan no té por de l'aigua, com és usual, sinó de perdre la seva estimada amigueta. L'abraçada dels dos titelles fa aixecar en clam l'auditori menut.
Aquesta companyia assaja la versió teatral de La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó, per estrenar el mes de febrer al Teatre Nacional.
Llegiu-ne aquí una crítica més completa.