22 de gener 2010

Convidats d'honor al Museu Nacional

Exposició excepcional al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en commemoració del 75 aniversari de la inauguració del museu al Palau Nacional de Montjuïc, l'11 de novembre de 1934, uns dies més tard del que era previst (i amb més militars) a causa dels Fets d’Octubre.
El Palau Nacional reuneix per aquesta celebració, a Convidats d'honor al MNAC, 75 obres mestres que permeten fer una panoràmica de la història de l'art català. Una mostra representativa d'obres del Romànic, del Gòtic, del Renaixement, del Barroc, del segle XIX i de les primeres avantguardes del XX, ja siguin pintura sobre tela, retaules de fusta, escultura en pedra, marbre, fusta i metall, manuscrits, tapissos, mobles i orfebreria, dibuixos, aquarel·les i fotografies. Han arribat al MNAC procedents de museus de París, de Nova York, de col·leccions privades, de titularitat eclesiàstica. Vegeu el calendari de l'activitat Els convidats, comentats a càrrec d'experts.
L'entrada a aquesta exposició és lliure, perquè no se la perdi ningú, per poc que tingui un parell d'hores lliures. Avui, divendres, a les dotze del migdia, el MNAC bullia de grups d'estudiants de secundària vinguts d'arreu de Catalunya. Oberta fins a l'11 d'abril.