04 de setembre 2011

INDIANA JONES AL MUSEU D'ARQUEOLOGIA

A la recerca dels tresors perduts. Museu d'Arqueologia de Catalunya, 2011
¿Quines relíquies històriques buscava Indiana Jones? Aquest aventurer de ficció buscava en les seves aventures el Sant Grial, l’Ídol d’Or de la Fertilitat, l’Arca de l’Aliança d'Israel, el Capçal de Ra. Doncs, bé, a l'exposició A la recerca dels tresors perduts (vegeu-ne flickr), una reproducció d'aquestes meravelles —també desitjades pels nazis, segons les pel·lícules d'Spielberg—, es poden trobar entre els tresors arqueològics autèntics al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC)
Enguany es compleix el 30è aniversari de  A la Recerca de l’Arca Perduda (1981), primera pel·lícula de la saga de quatre, dirigides per Steven Spielberg i protagonitzades per Harrison Ford. Per commemorar l'efemèride, a més de l'exposició, el MAC ha programat passis de les quatre pel·lícules: A la recerca de l’arca perduda (1981), El temple maleït (1984), L’última croada (1989) i, dissabte 10 de setembre, Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall (2008).
El professor Indiana Jones ha fet molts arqueòlegs vocacionals i ara  porta públic al museu perquè descobreixi, entre les peces dels jaciments reals, els objectes cobejats que van fer famós el personatge.
Exposició oberta fins al 16 d'octubre.