30 de setembre 2011

ELS BOJOS DEL BISTURÍ

Els bojos del bisturí
Autor: Ray Cooney. Traducció: Jordi Prat
Direcció i dramaturgia: Àngel Llàcer
Teatre Condal, Barcelona
Foto: © David Ruano
Els bojos del biscutí és una comèdia d'embolics, hilarant, ben interpretada. Una posada en escena eficaç fa que els intèrprets es posin a la butxaca el públic del teatre Condal des de la primera frase. Joan Negrié (enyorat Tirant lo Blanc, de Bieito) s'hi deixa la pell i molta suor, aprofundint la vessant còmica que ja li havíem descobert en alguna obra del T6 al Teatre Nacional. 
Compartim la tarda de diumenge amb espectadors majoritàriament  populars que s'han rascat la butxaca per anar a veure una comèdia. Van a tret segur. Possiblement no tornaran al teatre en tota la temporada.  I, sí, tenen el riure assegurat durant una hora i mitja amb les trifulgues d'un metge que, mentre assaja un discurs important a la seva consulta de l'Hospital del Mar de Barcelona, rep la visita inesperada d'una infermera amb qui divuit anys abans va tenir una relació amorosa, fruit de la qual li anuncia que van tenir un fill. El noi és a recepció per demanar explicacions al pare. La notícia esvera el metge i per evitar que ho sàpiga la seva dona i que l'escàndol li impedeixi l'ascens a què aspira, s'embolica en una espiral de mentides, situacions  extremes, disfresses, corredisses i més i més complicacions. 
L'obra és del mateix autor que La doble vida d'en John, interpretada per Joan Pera i Lloll Bertran, que també va dirigir Àngel Llàcer. També aquí repeteixen actuació David Verdaguer, Enric Boixadera i el jove actor reusenc Pau Ferran (membre de la Gata Borda). 
Hem fet sortir la companyia a saludar cinc vegades.

Són temps difícils i de grans canvis,
que hauríem d'intentar passar acompanyats
de la gent que estimem i, per què no, rient.
ÀNGEL LLÀCER, director d'Els bojos del bisturí