Truites de botifarra blanca. Foto: © Paüls |
Dijous gras o llarder, el primer dia de Carnaval. És dia de truites. La més tradicional és la de botifarra d'ou i cansalada. També n'he sentit dir botifarra de carnaval. A Reus, tot i que se'n venen, no és gens popular la botifarra d'ou. A casa, tal com feia la padrina Munda, fem la truita d'aquests dies amb rodanxes de botifarra blanca passada lleugerament per la paella.
En qüestió d'art culinari, la televisiva àvia Remei en sap un niu. Cada mes facilita per correu electrònic una recepta del temps, que es pot trobar al seu llibre La cuina de l'Àvia Remei. Les truites que proposa per Dijous gras (vegeu-ne p. 42-46): truita de carxofes, truita a la catalana, truita d'escarola, truita de faves, truita de patates, truita de pèsols, truita amb trampa, truita de verdures, truita de marisc, truita de truita, etc.