Amb els primers alls i les primeres cebes tendres, fem arròs de bacallà seguint la recepta de la Montse G. de Duesaigües. El secret es troba en els ingredients de qualitat i la paciència.
Arròs de bacallà. Foto: © Paüls
Per a dues persones necessitem:
175 g de bacallà sec esqueixat
1 ceba tendra grossa
4-5 alls tendres
1 tomacó
pebrot vermell
2 carxofes
1 grapat de pèsols
brou de verdures
arròs
oli
Primer sofregim la ceba, els alls i el pebrot i, més tard, les carxofes tallades a vuitens i el tomacó rallat. Deixem confitar i hi afegim el bacallà sec esqueixat (que haurem deixat en remull unes hores abans). Després de donar-hi unes voltes, hi barregem l'arròs i, a continuació, just que el cobreixi, hi aboquem el brou de verdures bullint i el grapat de pèsols. No cal posar-hi sal perquè el bacallà ja en porta. Es pot rectificar a mitja cocció, però amb molta cura per no desgraciar el plat. Deixem coure uns 7-8 minuts, primer a foc fort i després reduït. Fora del foc, tapem la paella, deixem reposar l'arròs dos minuts i el servim.
Bacallà, i no va dir res.
Dita popular