05 d’abril 2010

Un videojoc català supervendes

>

Adreçat a infants a partir de set anys, InviZimals és un videojoc desenvolupat per l'estudi català Novorama per a la consola PSP. Va ser el més venut per Nadal i Reis a tot l'Estat espanyol, Sony n'ha distribuït 350.000 còpies a Europa i l'ha situat al capdamunt del rànquing de vendes.
InviZimals utilitza una tecnologia anomenada "realitat augmentada" que fins fa ben poc només utilitzava la Nasa. La realitat augmentada és una tecnologia nova en consoles (fins ara només s'aplicava en PC) que permet sobreimpressionar les imatges virtuals sobre un espai real, cosa que provoca la sensació de 3-D. "Hem utilitzat la realitat augmentada que fa que els xavals, a través de la seva consola, puguin veure un monstre —els invizimals— sobre del seu llit o sobre la seva taula. No succeeix en un món de fantasia, sinó a casa teva, el que el fa més creïble", diu Dani Sánchez -Crespo, director de Novorama.
Durant dos anys, la plantilla de Novorama va posar en marxa aquesta superproducció de 123 personatges i més de 2.000 animacions. El videojoc InviZimals ha estat guardonat amb el premi "Ciutat de Barcelona 2009" en la categoria d'Innovació Tecnològica, que concedeix l'ajuntament de BCN i amb el premi a la innovació i a l'excel·lència tecnològica a la Fira E3 de Los Angeles.