02 de febrer 2017

TERESA LLORACH, AQUAREL·LES EN ADAGIO

Teresa Llorach autora de l'aquarel·la
Les sabatilles vermelles
Teresa Llorach  (Reus, 1965) acaba d'il·lustrar amb una aquarel·la deliciosa el relat Les sabatilles vermelles del qual sóc autora. Un privilegi per mi, sobretot, perquè li vaig demanar la col·laboració sense que ens coneguéssim. M'avalava la publicació digital Remeno paraules, 25 proses il·lustrades, que li vaig enviar com a targeta de presentació.
Va llegir el relat i s'hi va endinsar, diu, com si veiés una pel·lícula. En va extreure la idea, en va fer una abstracció depuradíssima i la va revertir sobre el paper de tal manera que va fer palpable l'emoció. Un diàleg estimulant entre paraules i imatge, que recull lúcidament la dimensió poètica del desenllaç: introspecció i represa. M'entusiasma. Vegeu-ne la simbiosi clicant la imatge:

http://puntiacap.blogspot.com.es/2017/01/les-sabatilles-vermelles.html
Les sabatilles vermelles. Aquarel·la: Teresa Llorach. Text: Lena Paüls
Avui, exercicis a la barra, 
inici d'adagio.
La Teresa confessa que li apassiona l’exercici  de transformar un relat en una imatge, fent-ne una interpretació personal. Diu que actualment s'expressa millor amb l'aquarel·la i que cada vegada li agraden més les tècniques on el suport és el paper. Prefereix l'art figuratiu: persones, detalls, converses... També el paisatge urbà, amb preferència pels escenaris que li són familiars. Una dedicació continuada que du a terme en les sortides amb el grup «Urbans sketchers a Reus». En aquest sentit ha realitzat en els darrers dos anys, molts dibuixos i aquarel·les de la seva ciutat, i té en projecte publicar-los.
Dedica a l'art el temps que li permet el treball professional a la banca. Graduada en Arts aplicades, especialitat de pintura, a Escola d’Art i Disseny  de la Diputació de Tarragona, i el projecte a l’Escola d’Art de la Llotja de Barcelona. És assídua als monogràfics de dibuix de model al natural, pintura i Història de l'Art a l'Escola d’Art.
Ha col·laborat amb pintures per a cartells de difusió d'actes culturals i ha participat en exposicions col·lectives, però no li agrada gaire exposar. Ha guanyat el concurs organitzat per Vermuts Miró i la pintura guardonada es pot veure a la Sala Miró del Museu del Vermut, i ha estat finalista un any Premi de Pintura Ceferino Olivé.
Pas a dos. © Teresa Llorach
Li agrada interrelacionar la seva obra amb diferents disciplines: literatura i altres formes d'art. Participa a les jams del Safareig Poètic de Reus que impulsa l'activista cultural Eduard López, un amic comú, sense saber-ho cap de les dues.

Des d'ara comparteixo Les sabatilles vermelles amb la Teresa Llorach, un relat que anirà per sempre de bracet del seu regal esplèndid. Moltes gràcies, Teresa.


Per saber-ne més: