26 de març 2024

TERESA LLORACH IL·LUSTRA EL CIRI PASQUAL DE REUS

Ciri pasqual il·lustrat per Teresa Llorach, 2024
Enguany l'artista reusenca Teresa Llorach Manresa (Reus, 1965) ha estat encarregada de decorar el ciri pasqual de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus. Una experiència artística singular que l'autora ha desenvolupat amb el talent i l'emoció que transmet en totes les seves creacions.

Llorach explica que primer lloc va haver de decidir què hi representava i, alhora, com ho integrava en la composició ja que el ciri té uns elements que li són propis —la creu, les lletres alfa i omega i l'any—  que marquen el concepte que Crist és el principi i el final de la història. Va dibuixar la corona d'espines, el pa i el vi al peu de la creu i per la decoració va optar pel lliri de Pasqua, símbol de la Resurrecció de Jesús des del naixement del Cristianisme.

Ha emprat pintura acrílica jugant amb el blanc trencat natural de la cera i tons neutres del verd, el daurat i les terres, sobre la cera preparada amb una imprimació de gesso. El resultat és una obra d'art exquisida que s'ha presentat a la Galeria d'Art Anquin's de Reus. 

Ciri pasqual ja encès a l'església de la Puríssima Sang
Foto: © Albert Montserrat