17 d’octubre 2010

FESTIVAL COS DE REUS

El Festival Cos (Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS de Reus) ha inaugurat la tretzena edició a Cal Massó, amb impacte mediàtic. És un festival consolidat com a aparador internacional del mim, del teatre de gest, del cos com a instrument dramàtic i ja era hora que els mitjans de comunicació se'n fessin ressò. La  programació, que fusiona el festival Mésdansa, compta amb companyies d'aquí i de fora i es podrà veure a tots els teatres de la ciutat: Fortuny, Bartrina, Orfeó, Bravíum. En altres espais, com a cal Massó o a la Sala Santa Llúcia. A l'aire lliure, en places:  Mercadal,  Sant Pere, Peixateries.
Hi ha un secret. Aquest secret és el director artístic Lluís Graells, reusenc, professor de l'Institut del Teatre, que n'és l'ànima des de la primera edició i ha aconseguit la complicitat institucional. Que quedi clar que no és a l'inrevés, però tot hi ajuda, és clar.
A Reus, fins al dia 24, el públic de totes les edats té una cita per deixar-se sorprendre per noves propostes creatives, per descobrir com es poden expressar sentiments, cartografies interiors, contrastos visuals i fins i tot faules, més enllà de la paraula. Amb formats petits, mitjans i grans; amb activitats paral·leles de formació: Curs de Commedia dell'Arte, Master Class de dansa a càrrec de Toni Mira o amb l'exposició Translatici de Josep Bou al Mas Iglesias.

Venia la tardor de fruits turgents.
W. SHAKESPEARE. Sonets, XCVII