09 d’octubre 2011

ENGANXATS DEL TOT

Pegados
Text: Ferran González
Música i lletres: Ferran González i Alícia Serrat
Direcció: Víctor Conde
Club Capitol, de Barcelona
El musical en clau de comèdia del Club Capitol es diu Pegados. Va néixer a l'Almeria Teatre de Barcelona,  va fer estada a Madrid i retorna ara a la cartellera barcelonina,  amb diversos premis sota el braç.
¿De què va, Pegados?  Un noi i una noia (interpretació brillant de Ferran González i Xènia Reguant) que s'han conegut en una discoteca, després de practicar sexe al lavabo es queden enganxats i es veuen obligats a anar junts a l'hospital. Allà, mentre esperen que arribi el metge (Joan Miquel Pérez, el pianista), són atesos —és un dir— per una infermera descarada (Isa Mateu, humorista de pes). En l'espera neguitosa, els dos protagonistes no paren de fer-se retrets per la situació compromesa en què es troben.  En som testimonis els espectadors, convertits ens voyeurs de la cabina d'urgències de l'hospital.
Pegados és un musical de petit format original, desvergonyit, de factura excel·lent, amb bona música en directe, amb bones interpretacions de les diferents cançons intregades en la trama i  arrodonides amb comentaris metateatrals d'alt voltatge.
Pel que he dit fins aquí, ja es veu que em va agradar, però en vaig sortir amb la sensació de pèrdua. Pegados és un musical en llengua castellana tot i que els autors, l'actor, les dues actrius i el pianista són d'aquí. Preveient-ne l'exportació, l'obra es va crear en castellà. En tornar a Barcelona s'hauria d'haver traduït, però l'única "concessió" que fan a l'auditori del Capitol és que els membres de la companyia de ficció parlen entre ells en català quan fan els suposats comentaris espontanis.  Morralla.