05 d’octubre 2011

EL CAVERNÍCOLA

El cavernícola
Autor: Rob Becker. Direcció: Marcus von Wachtel
Club Capitol, de Barcelona

L'actor Josep Julien és l'intèrpret del monòleg en llengua castellana d'El Cavernícola, al Club Capitol. Un monòleg d'una hora i tres quarts que s'està representant ara mateix a trenta-dos països i té rècord de permanència a la cartellera de Broadway.
El públic ha vingut a riure's d'ell mateix, del seu primitivisme. Riuen, riem.  Josep Julien té un ampli ventall de registres i els gestiona molt bé. Interactua amb el públic, ens porta al terreny de les observacions malicioses del seu personatge, quan ens explica per què els homes i les dones actuem diferent en idèntiques situacions. Tothom en hi sentim retratats d'una manera o altra.
Voldria creure que l'espècie humana ha evolucionat, tot i que l'home conservi als seus gens el caràcter de caçador i la dona els de recol·lectora.  Diu el programa de mà que l'autor d'aquest monòleg va estudiar el gènere humà des de l'antropologia, la història, la psicologia, la sociologia i la mitologia. Amb tot aquest material, va dibuixar un patró, però és clar que no va descobrir que hi havia més gèneres que els del tall net amb què els delimita, però, no hi fa res, cadascú és fill de la seva època.