31 de maig 2016

EXPOSICIÓ 50 EDICIONS DE L'APLEC BAIX CAMP

Portada del programa de l'Aplec Baix Camp 1980
Autora: Lena Paüls

La Colla Sardanista Rosa de Reus commemora enguany les 50 edicions de l'Aplec Baix Camp (1967-2016) amb diversos actes, entre els quals una exposició retrospectiva que es podrà veure al vestíbul del Centre de Lectura de Reus fins al 2 de juliol. 

Inauguració: 4  juny, dissabte,  a les 20:00 h


L'exposició s'estructura en quatre apartats:
El primer, amb 7 plafons que volen representar un dia a l’Aplec Baix Camp.  El muntatge, el públic, les cobles, la participació dels dansaires, els tallers els concursos o les activitats paral·leles...

El segon apartat és l’exposició de les 50 portades que han il·lustrat el programa de mà [sóc autora de la del 1980, vegeu l'original que encapçala l'apunt], amb informació d’aquelles persones que han col·laborat també amb un escrit al programa [hi vaig col·laborar amb l'article Contra bords i lladres, per al programa de 1981].

El tercer apartat es refereix al 50 concurs fotogràfic Aplec Baix Camp. Hi veureu una fotografia premiada de cadascun dels anys del concurs. El concurs, amb premis de dotació econòmica i trofeus, es convoca amb els temes “Aplec Baix Camp” i "Costums tradicionals dels Països Catalans". Actualment l’arxiu fotogràfic de la Colla Sardanista Rosa de Reus es compon de més de 2.500 fotografies de format gran (30x40), de diferents continguts.

I el quart, en les vitrines que hi ha a la sala, amb objectes curiosos, documents particularment estimats, o bé simbologia que ens ha acompanyat durant aquests cinquanta anys.


Malfia't de la història.
Somnia-la i refés-la.
PERE QUART