18 de maig 2015

SEBALD: ON L'ART I LA LITERATURA ES TROBEN


Les papallones negres —¿erugues, potser?— han envaït el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). N'hi ha milers de paper a les parets. Formen part de l'exposició «Les variacions Sebald».  L’exposició examina de quina forma la literatura i l'art contemporani dialoguen en l'obra de l'escriptor alemany W. G. Sebald (1944-2001), autor d'Els anells de Saturn, un dels llibres fonamentals del canvi de segle.
Sebald és autor d'una obra mixta d'imatge i text, que explora gran part dels temes del segle XX: les migracions, la memòria individual, els discursos històrics, la violència política, el viatge, la intertextualitat. L'art i la literatura serien els instruments ètics de rehabilitació.
M'interesso per les connexions entre les diferents disciplines artístiques, pel collage, la juxtaposició de gèneres textuals. I Sebald n'és un mestre. Malauradament en aquesta exposició el disseny no juga a favor de fer confortable l'itinerari que ens hauria permès aprendre de l'obra d'aquest autor.
Exposició oberta fins al 26 de juliol de 2015.

La forma que articula l'obra sebaldiana és la xarxa. 
Els camins encreuats: un sistema multiplicador 
de petjades i citacions.
«Les variacions Sebald». 02  Història


Per saber-ne més:
BLOG SEBALDIANA