09 de maig 2015

POESIA TOTAL, POESIA COM A BATEC HUMÀ.

http://lameva.barcelona.cat/setmanapoesia/ca/programa/dies/

'Poesia Total', lema de la Setmana de la Poesia de Barcelona, 2015. 
Poesia per a tots els gustos, per a totes les edats. Poesia a totes hores. Poesia combinada amb tot: òpera, teatre, dansa, en espectacles musicals, d'aquí i d'arreu. Poesia de matisos, poesia de reflexió, poesia seriosa i per esclatar a riure...
La Setmana s’obre amb un homenatge a Ovidi Montllor, un muntatge poètic i musical creat per Toti Soler. Recomano el recital concert que Pau Riba (15 de maig a la Plaça de Jaume Sabartés) i el de poesia anglesa a càrrec de Julie Christie i Marta Pessarrodona (a La Pedrera). Passejant pel Verger del Museu Marès, toparem amb Fulles d’herba de Walt Whitman, en traducció de Jaume C. Alorda. Establirem lligams intensos amb l'espectacle Poesia i cos, entre la poesia, el cos malalt, el cos que fruita, commemorant el centenari de l’Hospital del Mar.
El Cinema Girona acollirà un cicle dedicat a la relació entre poesia i cinema. Al Teatre Akadèmia s’interrelacionaran poesia i teatre. 
La Setmana també tindrà moments per recordar figures que ens han deixat fa poc: els poetes  Jesús Lizano i Carles Miralles, l’editor Jaume Vallcorba. I també, un seguit d'actes per fer visibles les editorials emergents amb poetes al seu catàleg.

Tots els actes són gratuïts 
(tret del Festival Internacional de Poesia, Palau de la Música)