09 d’octubre 2015

75è ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA SANT PAU-SANTA CREU

Sala de premsa de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, de Barcelona
La biblioteca Sant Pau-Santa Creu commemora el 75è aniversari de la seva fundació. Es van crear per separat la Biblioteca Infantil Santa Creu i la Juvenil Sant Pau (1940 i 1941, respectivament), a diferents espais del recinte hospitalari de la Santa Creu, al carrer de l'Hospital de Barcelona. L'any 1970 la Biblioteca Sant Pau es va traslladar al recinte que ocupa ara i cinc anys més tard s'hi va incorporar la Biblioteca Santa Creu. Des de l'any 1997 és una sola biblioteca amb diverses àrees per atendre el públic de diferents edats.
La biblioteca té una especialització vinculada al món àrab. El fons documental consisteix en llibres d'història, estudis socials, art, gastronomia, filosofia, religió... A l'apartat de literatura hi ha una àmplia selecció de novel·les d'autors àrabs, poesiai crítica literària. Hi ha una petita subsecció sobre l' amazic (berber)

La celebració de l'aniversari consta de diferents activitats, entre les quals l'exposició que hem pogut veure al vestíbul de la biblioteca, La biblioteca pública sota el franquisme: els inicis de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu on es fan palesos els clarobscurs de les primeres biblioteques de l'època franquista. No obstant,  els diferents àmbits de la mostra focalitzen el treball ingent de les bibliotecàries i la complicitat dels lectors. Ha comissariat l'exposició Marga Losantos,  bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya

Per saber-ne més:

 
Carme, 47 / Hospital, 56
A/e: b.barcelona.spsc@diba.cat
M: dt./dj./ds., de 10 a 14 h
T: de dl. a dv., de 15.30 a 20.30 h
Metro: Liceu (L3) Bus: 14, 59, 91 i 120