20 de juliol 2015

SINCRONITZANT AMB FINA VECIANA

Fina Veciana amb el llibre d'art Sara
Joc de gnomos. Tècnica mixta sobre tela, 30 x 30 cm.
  © Fina Veciana, 2015
Parlo amb l'artista plàstica reusenca Fina Veciana i em diu que està pintant un quadre recordant el gnom que buscava de petita a terra. Coincideix en el temps que faig un jardí en miniatura amb la caseta d'un gnom. Una altra connexió que ens fa gràcia i que afegeixo a les múltiples que hem anat establint des que el 2013 ens vam conèixer a partir de  Reusenques de Lletres. Va definir la imatge gràfica del col·lectiu, va dissenyar-ne el logo i és l'autora de les portades dels dos primers llibres. 
Em va impactar la delicadesa i contemporaneïtat que desprenien els seus quadres i van sortir-ne haikus, proses poètiques i col·laboracions diverses en les dues direccions. En el meu cas, difonent la seva obra i les activitats d'art on participa o impulsa i la Fina cedint-me virtualment els quadres que li demanava. 
La Fina no para de pintar, és tenaç i sap on vol arribar, però el camí de l'art és força emboscat. Exhibeix un catàleg extraordinari en qualitat i en quantitat. A més de l'activitat pedagògica privada i de dirigir els tallers infantils de Cal Massó de Reus,  presenta la seva obra en diversos espais, fa pintades en directe, col·labora amb instal·lacions en campanyes cíviques i en esdeveniments populars. Molt sovint he imaginat proses poètiques, relats i contes veient els seus quadres. Aquí trobareu tres textos que han viatjat aparellats amb les seves pintures en diversos blogs i/o s'han exposat plegats:

Siluetes sobre el trespol de gerds
La caseta del pont blau
La finestra blava