25 de maig 2017

LA SALOQUIA, HEMEROTECA DE CRÍTIQUES DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

http://lasaloquia.blogspot.com.es/
Cliqueu la imatge per accedir al blog «La Saloquia»

El blog «La Saloquia»  recull l'hemeroteca de les crítiques de literatura infantil i juvenil publicades en diversos mitjans per Andreu Sotorra, distingit amb el premi «Trajectòria» pel conjunt de l'obra com a crític literari.

A «La Saloquia» es pot fer una cerca per autor, editorial, títol, temàtica i edat recomanada. S'hi troben les crítiques publicades al Suplement de Cultura del diari AVUI i a la revista digital «Cornabou», des del 1989 fins a l'actualitat. Una activitat crítica acompanyada tots aquests anys, també de ressenyes divulgatives, al mateix diari AVUI a la columna Bibliojove d'avui; a la secció Clip de Llibres de Ràdio Estel; dins el programa Babel, de Catalunya Ràdio i  a la secció En família de la revista Time Out Barcelona.

Durant el procés de digitalització d'aquesta hemeroteca, han aparegut entre els retalls i la documentació en paper nombroses cartes i targetes, manuscrites la majoria, d'autors de literatura infantil i juvenil com Maria Aurèlia Capmany, Emili Teixidor, Maria Àngels Anglada, Gabriel Janer Manila, Joaquim Carbó, Jaume Cela, Pep Albanell, Josep Valverdú, Víctor Mora, Ponç Pons, Olga Xirinacs, Maria Dolors Alibés, Jordi Folck, Maria Lluïsa Solà, Isabel-Clara Simó, Sebastià Estradé, Aurora Díaz-Plaja, Mercè Company, Josep Lorman, Estrella Ramon, Carles Riera... d'il·lustradors  com Mercè Llimona, Mabel Piérola, Carme Solé Vendrell, Agustí Asensio, Carme Peris, Irene Bordoy, Marta Balaguer, Gemma Sales... i editors com Romà Dòria (La Galera), Gemma Lienas (Cruïlla), Elena O'Callaghan (L'Arca de Júnior - Grijalbo Mondadori), Ramon Besora (Aura), Orfeó Català (Departament Publicacions), Josep Maria Maideu (Edebé), Marta Fusté (Timun Mas)..., entre molts altres.

Crítiques del 1989 al 2005, a «La Saloquia»
Crítiques des del 2006 fins a l'actualitat al  web de l'autor