03 de març 2016

EXPOSICIÓ 'T'ESTIMO? UNA HISTÒRIA DE L'AMOR I EL MATRIMONI'


Coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la inauguració, el Museu d'Història de Catalunya presenta T'estimo? Una història de l'amor i el matrimoni, una exposició de gran format, amb un recorregut cronològic d'exquisida presentació de materials. Conté vint-i-sis apartats, entre els quals: 'Amors i sexualitats', 'El matrimoni a l'Islam i el judaisme', 'L'art de seduir: l'amor cortesà', 'La família i la moral burgesa', 'Amors obrers, amors revolucionaris', 'Hollywood, fàbrica de passions' 'All you need is love... La revolució sexual i amorosa', 'Amors d'avui, amors plurals'. S'hi exploren temes com ara la consideració de la dona en la societat, el concepte de família, els comportaments sexuals tant privats com públics, usos i costums des de l'antiguitat clàssica fins a l'actualitat, a través de cançons, d'objectes etnogràfics, del cinema, de la literatura i de testimonis.
Hem compartim el recorregut amb tres grups d'alumnes de secundària i els seus professors, al final a tothom ens ha vingut de gust de completar la frase: «L'Amor és...»

El primer casament civil es va celebrar a Reus, 1868

Per saber-ne més, cliqueu la imatge:
http://www.mhcat.cat/exposicions/exposicions_en_curs/t_estimo_una_historia_de_l_amor_i_el_matrimoni/t_estimo_una_historia_de_l_amor_i_el_matrimoni
Els visitants escriuen la seva idea de l'amor