25 d’octubre 2018

TOULOUSE-LAUTREC I L’ESPERIT DE MONTMARTRE, AL CAIXAFORUM


París. Passegem pel bulliciós i irreverent barri de Montmartre a finals del segle XIX, epicentre de l'art modern. Ens deturem als cafès concert, al Cabaret Le chat Noir, on va prendre impuls la vida artística i literària des d'una mirada avantguardista compartida per creadors de diferents escoles, amb l'humor com a lligam comú per contrarestar la pompositat i la hipocresia de gran part de la societat.
L'estètica dels artistes d'avantguarda com Toulouse-Lautrec posava l'emfasi en la senzillesa dels dissenys lineals i plans i deixava de banda el realisme en múltipes publicacions efímeres, en el cartells publicitaris, en les portades de programes.
Procedents de col·leccions d'arreu del món, 350 obres mostren els valors col·lectius de la cultura, la celebració de l'art en els espais públics i la interrelació amb diferents disciplines. L'esperit de Montmartre hi és en les obres i en la presentació exquisida de la mostra, en canvi, les obres del cartelista i pintor francès Toulouse-Lautre cal buscar-les amb lupa. Hi són comptades.

Exposició oberta fins al 20 de gener.