17 d’octubre 2018

SALA VIDAL LLECHA: BIBLIOTECA INFANTIL DEL CdL

Biblioteca Infantil i Juvenil, Centre de Lectura, 2a planta
Celebració del desè aniversari, dissabe 20 d'octubre, 11:30 h
La Biblioteca Infantil i Juvenil del Centre de Lectura ocupa una bona part de la sala dedicada al jurista, magistrat republicà i escriptor Josep Vidal i Llecha (Reus, 1907 - Nova York, 1983).
Cap a finals dels vuitanta, l'espai estava compartimentat en diferents dependències (dones de la llar, un petit museu molt antiquat...) i l'arquitecte Anton Pàmies el va transformar en una sala diàfana, donant-li caràcter en disposar un fals sostre en forma de volta rebaixada de guix, suspesa i sense arribar a tocar-ne  el perímetre. En principi, la nova sala es va destinar a ampliar  la biblioteca de la planta inferior; més aviat com a sala de lectura lluminosa i se li va posar el nom de “Sala Vidal Llecha”, en homenatge i també en agraïment per l'obsequi que va fer al Centre de Lectura de dos habitatges bessons que posseïa als blocs vermells del barri Gaudí, que cap el 1980 també havia agençat l'arquitecte Pàmies com a biblioteca del barri.
L'any 2008, l’enginyer Albert Via Roig (Reus 1963 - 2010), en qualitat de vocal d’obres de la junta del Centre de Lectura presidida per Jordi Agràs, va encarregar-se de refer la Sala Vidal Llecha destinant-ne un extrem a sala de lectura infantil i reformant la resta d’espais fins el carrer de l’Abadia.
L'Associació Vidal i Llecha concedeix cada any i des del 1985 el Memorial per la Pau, a les persones o grups que presentin iniciatives a favor de la pau i el desarmament. L'any 2016 el Memorial per la Pau passà a anomenar-se Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. Enguany el guardó ha estat atorgat a Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d’Esquadra.
Situada a la sala que homenatja aquest generós patrici, la Biblioteca Infantil i Juvenil del Centre de Lectura n'associa els valors que en aquest desè aniversari són més vigents que mai.

Biblioteca Infantil i Juvenil del Centre de Lectura
Cliqueu la imatge per fer-ne la visita virtual