02 de setembre 2016

PÉREZ OLIVAN, ARTISTA CONVIDAT A «MONTBRIART 2016»


Per cinquè any consecutiu, durant un cap de setmana, Montbrió del Camp (Baix Camp) es converteix en una galeria d'art excepcional. A les entrades de les cases, als parcs, a les places i als racons singulars del poble  s'hi desenvolupa la  Mostra d'arts visuals «Montbriart». Una trentena d'artistes exposen les obres en el patrimoni local d'aquesta vila: pintura, escultura, fotografia, vídeo art, ceràmica i gravat. Tallers, mercat  d'art i espectacles.

Hi exposaran obra Fina Veciana, Xavier Aluja i Marc A. Pérez Oliván, inspiradors els tres de proses poètiques que vaig recollir a Remeno paraules 25 proses poètiques il·lustrades, llibre digital que es presentarà a Montbriart en una pantalla i imprès en paper.

Enguany l'artista convidat és Marc A. Pérez Oliván, nascut el 1951 a Mauritània de pares republicans a l'exili, que va viure a Montbrió a finals dels anys vuitanta. Un artista plàstic lletrallegit que sovint posa en conjunció  les seves dues passions: la pintura i la lectura. La seva obra em remet a profunditats remotes i em suggereix altres imatges que he plasmat sovint en paraules. A «Montbriart», presentarà una mostra de pintures que ha escollit acuradament per a l'espai privilegiat on exposarà.
 
©Pérez Olivan. Adagio d'Albinoni. 130 x 81cm
Em fa molta il·lusió que, acabada d'arribar d'Almeria, es pugui veure a «Montbriart» la pintura Adagio d'Albinoni. Una obra impressionant tant pel contingut de fons i per la resolució formal com per la dimensió. L'obra es basa en el relat del mateix títol que parla de la guerra dels Balcans, del qual sóc autora. El relat estarà disponible a l'exposició per a tothom qui el vulgui llegir in situ a la mostra en suport de paper.
Podeu llegir Adagio dAlbinoni ara i aquí 
o bé
descarregar el llibre en format PDF

Esperem que Pérez Olivan hagi acabat a temps els quadres dedicats a la memòria de Víctor Mora, guionista de El capitán Trueno i d'El Jabato. El pintor hi fa compatible, com a la resta de la seva obra, el lirisme i espectacularitat. A Montbriart es podran admirar i adquirir des d'obres de gran format fins a litografies. Augurem èxit en tots els sentits a la mostra i als nostres artistes de capçalera.

Litografies de petit format de Pérez Oliván
La cita:
dissabte 3 i diumenge 4 de setembre
Horari d'exposicions i mercat: De 11 a 14 i de 17 a 21