04 de juliol 2018

EXPOSICIÓ 'LA LLUM NEGRA', AL CCCB

A l'exposició La llum negra. Tradicions secretes en l'art des dels anys cinquanta  del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, ens  encarem a una selecció d'obres, pel·lícules i documents que exploren "el valor de l'opacitat, l'ocultació i l'absència en la pràctica artística".
Així, l'objecte hi és però no es veu, com una carta mig amagada dins d'un sobre, obra de Joan Brossa o les escultures i edificis emblemàtics embolicats per Christo; o com quan  el 1911 La Gioconda no hi era, però va ser l'obra més enyorada i el buit que va deixar el robatori a la paret del Louvre va ser més visitat que no havia estat mai l'obra mateixa de Da Vinci.
350 obres d'autors tan diferents com Antoni Tàpies, Joseph Beuys,  Sun Ra o Zush, que s'han interessat per temes tan diversos com l'alquímia, les societats secretes, els corrents esotèrics de les grans relicions, les filosofies orientals, la màgia.
Aquest projecte s'amplia amb Punt de fuga, que aplega diverses propostes situades fora de l'espai expositiu, com ara la pintura mural que s'exhibeix a la Galeria Carles Taché.

Exposició oberta fins al 21 d'octubre